Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jídla z rajčat

25. 3. 2007

Zapečená rajčata

Suroviny:Obrazek

  • 70 dkg rajčatObrazek
  • 1 velká cibule
  • 25 dkg anglické slaniny
  • 20 dkg eidamu
  • 10 dkg strouhanky
  • sůl
  •  pepř
  • máslo na zapékací mísu

Postup:  rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr hrubě nastrouháme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Necháme vychladnout a promícháme se strouhankou, sýrem, solí a pepřem. Do vymazané zapékací misky dále polovinu směsi, na to dáme plátky rajčat (pokládáme je přes sebe jako tašky na střeše) a zasypeme zbytkem směsi. Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme 40 minut.

Rajčatový salát

Obrazek

Suroviny:                                    

  • 1/2 kg rajčat   Obrazek
  • 1 větší cibuli                                            
  • 1 žlutou papriku
  • 10 dkg uzené cihly
  • 15 dkg měkkého salámu
  • 1 majonézu
  • cukr
  •  sůl
  • pepř
  •  ocet

Postup:  rajčata nakrájíme na kousky, trochu posolíme a promícháme, aby pustily šťávu. Papriku, cibuli, salám a sýr nakrájíme na drobno. Vše smícháme a přidáme majolku. Promícháme a dochutíme cukrem, octem a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem.