Cuketové karbanátky
3. 9. 2008
Suroviny:
- 1 větší cuketa
- 5 vajec
- 10 rohlíků
- bujón
- česnek
- sůl
- 1 větší cibule
- směs koření do mletých mas
- petrželka
- kmín
- strouhanka
- olej na fritování
Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme oloupanou cuketu zbavenou větších jader, vymačkáme přebytečnou šťávu. Přidáme na kostky nakrájené rohlíky, které jsme namočili do bujónu. Smícháme se žloutky z 5ti vajec, bílky ze 2 vajec, česnekem, solí, nadrobno nakrájenou cibulí, kořením do mletých mas, petrželkou a kmínem. Přidáme sníh, který jsme ušlehali ze zbylých tří bílků. Vše důkladně promícháme.
Je-li směs příliš řídká, můžeme přidat strouhanku, ve které také karbanátky v závěru obalujeme. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci.
Poznámka: Výtečné jsou zejména studené!
Je-li směs příliš řídká, můžeme přidat strouhanku, ve které také karbanátky v závěru obalujeme. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci.
Poznámka: Výtečné jsou zejména studené!