Závitek z mletého masa
20. 3. 2007
Suroviny:
- 1/2 kg mletého masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- sladká mletá paprika
- sůl, pepř
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce oleje
- hrst petrželové natě
- 4 klobásy
- 4 dlouhé plátky slaniny
Postup: mleté maso promícháme se strouhankou, jemně nakrájenou cibulí, paprikou, solí, pepřem, vejcem a nakrájenou petrželovou natí. Z těsta utvoříme 4 plátky, potřeme hořčicí, vložíme klobásu a zavineme. Kolem masa obtočíme slaninu a upevníme párátkem. Maso vložíme do vymazaného pekáče a pečeme na 180 stupňů asi 1/2 hod., před koncem pečení přidáme kečup a zapečeme. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovou oblohou.