Zapečené kotlety
Suroviny:
- 4 vepřové kotlety
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl, pepř
- hořčice
- 2 smetany ke šlehání
- 20 dkg eidamu
Postup: kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem, polijeme 1 smetanou a dáme péct. Když se smetana vypeče, přilijeme druhou smetanu a posypeme nastrouhaným sýrem. Když sýr trochu zhnědne můžeme podávat. Vhodné jsou brambory nebo hranolky.
Zapečené kotlety 2
Suroviny:
- 4 kotlety
- vegeta
- hladká mouka
- olivový olej
- 2 papriky
- 2 cibule
- sůl
- strouhaný sýr
- vývar
Postup: kotlety mírně osolíme, naklepeme a nařízneme, aby se maso nezkroutilo, mouku promícháme s vegetou a kotlety v ní obalíme. Na oleji je z obou stran opečeme a naskládáme vedle sebe do vymazané zapékací mísy. Na kotlety klademe na kolečka nakrájenou cibuli (musí to být celé pokryté), potom nakrájenou papriku, nakonec posypeme strouhaným sýrem a podlijeme vývarem tak, aby maso bylo trochu ponořené. Pečeme do měkka, asi 1 hod. při 200 stupních. Příloha brambory a zeleninový salát.