Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Sekaný řízek

27. 10. 2007

Sekaný řízek s pivem

Suroviny:

  • 40 dkg mletého masa
  • 1 dl světlého piva
  • 5 dkg měkkého salámu
  • 5 dkg eidamu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • kousek feferonky
  • na těstíčko: 1 vejce, trochu piva a hladká mouka

Postup:  maso rozmícháme s pivem, přidáme na kostičky nakrájený salám a sýr, prolisovaný česnek a nakrájenou feferonku. Řádně promícháme, podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Z propracované hmoty uděláme řízečky, které obalíme v těstíčku a usmažíme na oleji. Podáváme s bramborami a zeleninou.

Sekaný řízek s paprikou

Suroviny:Obrazek

  • 1/2 kg mletého masa (směs vepřové a hovězí)
  • 2 rohlíky
  • 5 lžic mléka
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej na smažení
  • 4 barevné papriky
  • 10 dkg slaniny
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 lžíce kečupu

Postup:  rozstrouhané rohlíky dáme do mísy, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Přidáme mleté maso, vejce, mletou papriku, mouku, sůl, pepř a důkladně propracujeme. Tvoříme placičky (lépe se dělají, když ruce namáčíme do vody), které pomalu opečeme po obou stranách na tuku. V kastrolu si rozškvaříme  na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme 2 dl vody, přidáme opečené placičky a pod pokličkou dusíme. Po chvíli přidáme na proužky nakrájené papriky a kečup a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a podáváme s bramborem.

Karbanátky s celerem a salámem

Suroviny:

  • 40 dkg vepřového masa
  • 1 celer
  • 25 dkg salámu
  • 10 dkg eidamu
  • 1 cibule
  • 5 dkg slaniny
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • na obalení: 2 vejce a strouhanka

Postup:  vepřové maso, celer, salám a sýr umeleme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Masovou směs smícháme s osmaženou cibulkou, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a utřený česnek. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance, v rozšlehaných vejcích a znova ve strouhance. Osmažíme na oleji a podáváme s bramborem.

Řízek z lunchmeatu

Suroviny:

  • 1 konzerva lunchmeatu
  • 4 plátky sýra
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • párátka

Postup:  lunchmeat nakrájíme na 8 tenkých plátků. Vždy mezi dva plátky vložíme plátek sýra a spojíme párátkem. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na oleji smažíme po obou stranách. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo s chlebem a tatarskou omáčkou.