Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mexická směs

15. 4. 2009

ObrazekSuroviny: 1/2 kg mletého masa, 2 plechovky červených fazolí (á 40 dkg), 1 velká cibule, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, pepř, sůl

Postup: Na oleji zprudka osmažíme mleté maso (asi 10 min.), přidáme nakrájenou cibuli a stále opékáme. Když je cibule růžová, přidáme protlak a ještě 2 min. opékáme. Ochutíme solí, kmínem, pepřem a koriandrem. Fazole necháme okapat. Fazole dáme na pánev s lžící oleje a chvíli je opékáme. Když začnou pukat, odstavíme je a promícháme s opečeným masem. Dochutíme a podáváme.