Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masové kuličky v citronové omáčce

14. 4. 2009

Suroviny (pro 4 osoby): 500 g mletého masa, 2 vejce, 2 cibule, 1 lžíci hořčice, 2 citrony, olej na smažení, 1 lžíci petrželové natě, 1 lžičku mleté červené papriky, sůl, pepř

Postup: Mleté maso, vejce, hořčici, jednu nadrobno nasekanou cibuli, sůl, mletou papriku, pepř a nakonec nadrobno nakrájenou petrželovou nať dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama vytvarujte z masové hmoty kuličky, které smažte v rozpáleném oleji. Usmažené kuličky vyjměte a ve vypečené šťávě orestujte druhou cibuli, kterou jste nakrájela na kolečka. Po chvíli přidejte kůru z důkladně omytého citronu a nakrájenou citronovou dužninu. Ochuťte šťávou z druhého citronu, promíchejte a krátce povařte. Podávejte přelité citronovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.