Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masové kuličky na zelenině

14. 4. 2009

Suroviny (pro 4 osoby): 500 g mletého vepřového masa, 400 g rajčat, 3 pestrobarevné papriky, 2 vejce, 2 cibule, 3 lžíce strouhanky, 250 ml zeleninového vývaru, 1 lžičku oregana, 1 lžičku mleté papriky, petrželovou nať, olej, sůl, pepř

Postup: 1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata spařte v horké vodě, oloupejte, odstraňte semena a dužnatou část nakrájejte na kostičky. Papriky nakrájejte na tenké proužky.

2. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm polovinu nakrájené cibule. Přidejte papriku, osmažte, zalijte vývarem a 5 minut povařte. Potom přidejte rajčata, sůl, pepř, oregano a duste přibližně 15 minut.

3. Na druhé pánvi na oleji osmažte zbylou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a osmažte. Nechte vychladnout, přimíchejte mleté maso a polovinu sekané petrželové natě. Ke směsi přidejte vejce, strouhanku, osolte, ochuťte pepřem a mletou paprikou.

4. Z masové směsi tvarujte kuličky, které na rozpáleném oleji osmažte dozlatohněda. Hotové kuličky podávejte na zeleninovém lůžku a posypané zbylou petrželovou natí.