Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masové knedlíčky v rajské omáčce

14. 4. 2009

Suroviny (pro 4 osoby): 500 g mletého hovězího a vepřového masa, 1 vejce, hladkou mouku na obalování, olej, sůl, pepř na omáčku: 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 1 rajský protlak, 2 lžíce rybízového džemu, chilli koření, sůl, pepř

Postup: Mleté maso smíchejte s kořením, se solí a s vejcem. Vytvarujte kuličky, zlehka je obalte v mouce a ze všech stran osmažte v rozpáleném oleji.

Připravte si omáčku: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rajský protlak, česnek, chilli koření, bobkový list, mletý pepř, sůl a krátce povařte. Přimíchejte džem, nařeďte vodou, přiveďte k varu a vložte kuličky. Uvařené kuličky vyjměte. Omáčku zahustěte smetanou smíchanou se 2 lžícemi hladké mouky. Krátce povařte a odstavte z ohně.