Jdi na obsah Jdi na menu
 


Musaka

15. 4. 2009

Suroviny: mleté maso ( cca 0,5 kg půl vepřové, půl hovězí), 1 lilek, 5 rajčat, česnek. cibule, petrželka, olej

Postup: Lilky nakrájíme na zhruba 0,5 cm silné plátky, osolíme a necháme vypotit,  potom přebytečnou vodu slijeme, mezitím si orestujeme cibuli s česnekem, spaříme si 4  rajčata, oloupeme a nakrájíme na kostky, polovinu z těchto rajčat dáme na pánev a orestujeme, po chvíli přidáme mleté maso, osolíme a podusíme, pak si vymažeme zapékací mísu, poklademe lilky, na ně dáme mleté maso, zbytek pokrájených rajčat, pokryjeme lilkem a navrch dáme rajče pokrájené  na plátky a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Příloha: bílé pečivo