Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Králík po ďábelsku

5. 10. 2008

Suroviny: 

  • 1 kg králíka,
  • 5 dkg slaniny,
  • 3 stroužky česneku,
  • sůl, 
  • 8 dkg rostlinného tuku,
  • 10 dkg cibule,
  • mletou papriku,
  • 1 velkou sklenici sterilované zeleniny,
  • 2 feferonky,
  • 5 dkg másla.

Postup: Králíka nasekáme na porce, protkneme slaninou, potřeme česnekem utřeným se solí.

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme porce králíka, opečeme z obou stran, poprášíme paprikou, zpěníme, vlijeme celý obsah zeleniny i s nálevem, promícháme, přidáme sekané feferonky a pečeme v troubě doměkka za občasného přelévání.

Ke konci pečení zjemníme šťávu máslem.