Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Bramborové knedlíky

15. 3. 2007

Bramborové knedlíky s majoránkou a česnekem

Suroviny:

  • uvařené brambory
  • hrubá mouka
  • vejce
  • sůl
  • majoránka
  • česnek

Postup: připravíme si suroviny jako na klasické bramborové knedlíky, brambory uvaříme den předem. Připravíme si těsto, do kterého navíc přidáme majoránku a rozmačkaný česnek. Utvoříme válečky a knedlíky uvaříme. Pak je krájíme na plátky, vytvoří se velice pěkná struktura a knedlíky jsou vynikající. 

Bramborové zelníky

Suroviny:

  • 10 dkg hrubé mouky
  • 50 dkg vařených bramborObrazek
  • 50 dkg kyselého zelí
  • 2 vejce
  • 10 dkg slaniny
  • 2 rohlíky
  • 1 dl mléka
  • sůl

Postup: brambory oloupeme a jemně nastrouháme, zelí vymačkáme a pokrájíme, rohlíky namočíme do mléka a vymačkáme je, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je. Všechny suroviny smícháme na těsto, z kterého tvoříme malé knedlíky a vaříme 15 minut.