Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Roštěná po cikánsku

10. 5. 2007

Suroviny:

  • 4 roštěnky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 dl smetany
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1 lžíci sladké papriky
  • 4 plátky slaniny
  • sůl

Postup:  na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou a vložíme naklepané, osolené a na krajích naříznuté roštěnky, které prudce po obou stranách opečeme. Potom je mírně podléváme, vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Smetanu smícháme s moukou a měkké roštěnky zahustíme. Krátce povaříme a podáváme s rýží. Na každou porci masa dáme hřebínek opečené slaniny.