Guláš trochu jinak
Suroviny: 20 dkg libového bůčku, 60 dkg hovězí kližky, 20 dkg slaniny, 20 dkg uzených žebírek, 5 dkg sádla, 40 dkg cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžičku sladké papriky, 1 větší zelenou papriku, mletý pepř, kmín, majoránku, sůl, rajský protlak, sójovou omáčku, vývar z masoxu.
Postup: slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Kousky kližky smícháme s nasekaným česnekem a kořením, osolíme, přidáme k cibulce a orestujeme. Do tohoto základu vmícháme mletou papriku, rajský protlak, zalijeme vývarem a dusíme. Bůček nakrájíme na kostky a opečeme na teflonové pánvi. Uzená žebírka uvaříme. Když je kližka téměř měkká, přidáme opečený bůček se šťávou, nakrájenou zelenou papriku a vše dusíme do měkka. Nakonec přidáme uzené maso ze žebírek, dochutíme sojovou omáčkou a promícháme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Znojemský guláš
Suroviny: 50 dkg hovězího předního masa, 3 dkg slaniny, 4 dkg sádla, 20 dkg cibule, 5 sterilovaných okurek, lžička hladké mouky, mletý pepř, sůl
Postup: na sádle a slanině osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova a vložíme na ní nakrájené, osolené a opepřené maso. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vodou, přidáme na nudličky nakrájené okurky a povaříme. Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem.