Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Gratinované roštěnky

9. 5. 2007

Suroviny:

  • 4 roštěnky
  • sůl, pepř
  • lžíce oleje
  • malou majolku
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • 3-4 stroužky česneku
  • vývar nebo bílé víno

Postup:  roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme do zlatova. V případě potřeby mírně podlijeme vývarem nebo vínem a dopečeme. Z majolky, nastrouhaného sýra a česneku utřeného se solí připravíme  gratinovací směs a dobře promícháme. Upečené roštěnky dáme do pekáče, potřeme gratinovací směsí a ve vyhřáté troubě zapečeme do zlatova. Podáváme se smaženými hranolky.