Segedín z uzeného kuřete
9. 4. 2007
Suroviny:
- 4 uzená kuřecí stehna
- 2 cibule
- 1 lžička kmínu
- 3 lžíce sladké papriky
- 50 dkg kysaného zelí
- 2 dl smetany ke šlehání
- 3 lžíce mouky
- feferonka
- 1/2 l vody
- olej
- sůl, pepř
Postup: ze stehen obereme maso a nakrájíme ho na kousky. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zalijeme vodou, přidáme kmín, maso, překrájené kysané zelí, sůl, pepř, kousek feferonky a vaříme do změknutí masa a zelí, asi 1/2 hodiny. Smetanu rozmícháme s moukou, přidáme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Dochutíme a podáváme s knedlíky.