Kuřecí špíz
Ďábelské jehly
Suroviny:
- 4 kuřecí řízky
- 30 dkg kuřecích jater
- pórek nebo cibuli
- červená a zelená paprika
- marináda:
- 4 lžíce oleje
- 4 lžičky grilovacího ďábelského koření
- lžička hořčice
- lžička strouhaného křenu
Postup: maso nakrájíme na větší kousky a přes noc jej společně a nakrájenými játry necháme proležet v marinádě. Papriky, cibuli nebo pórek nakrájíme na dílky, které střídavě s masem a játry napichujeme na jehly. Grilujeme asi 15 minut po všech stranách. V přírodě podáváme s pečivem a ostrým kečupem. Doma brambory na všechny způsoby a zeleninový salát.
Kuřecí špíz
Suroviny:
- 50 dkg kuřecích prsních řízků
- 15 dkg anglické slaniny
- 3 cibule
- 3 rajčata
- 3 papriky
- sůl, pepř
- olej
- ostrý kečup
Postup: maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme asi hodinu v lednici. Nakrájíme si slaninu na kousky, cibuli na kolečka, papriky a rajčata na kousky. Na jehlu nebo špejli napícháme střídavě všechny suroviny a opečeme na oleji. Na talíři pokapeme kečupem a podáváme s chlebem nebo s bramborem.