Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Kuřecí špíz

23. 3. 2007

Ďábelské jehly

Suroviny:

  • 4 kuřecí řízky
  • 30 dkg kuřecích jater
  • pórek nebo cibuli
  • červená a zelená paprika
  • marináda:
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžičky grilovacího ďábelského koření
  • lžička hořčice
  • lžička strouhaného křenu

Postup: maso nakrájíme na větší kousky a přes noc jej společně a nakrájenými játry necháme proležet v marinádě. Papriky, cibuli nebo pórek nakrájíme na dílky, které střídavě s masem a játry napichujeme na jehly. Grilujeme asi 15 minut po všech stranách. V přírodě podáváme s pečivem a ostrým kečupem. Doma brambory na všechny způsoby a zeleninový salát.

 

Kuřecí špíz

Suroviny:

  • 50 dkg kuřecích prsních řízků
  • 15 dkg anglické slaninyObrazek
  • 3 cibule
  • 3 rajčata
  • 3 papriky
  • sůl, pepř
  • olej
  • ostrý kečup

Postup: maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme asi hodinu v lednici. Nakrájíme si slaninu na kousky, cibuli na kolečka, papriky a rajčata na kousky. Na jehlu nebo špejli napícháme střídavě všechny suroviny a opečeme na oleji. Na talíři pokapeme kečupem a podáváme s chlebem nebo s bramborem.