Kuřecí řízky
Kuřecí biftečky
Suroviny:
- 1/2 kg kuřecího masa
- 2 cibule
- 1 pórek
- 3 vejce
- 2 vrchovaté lžíce solamylu
- grilovací koření
- olej
Postup: vejce se solamylem a grilovacím kořením promícháme, přidáme nakrájenou cibuli a pórek. Do této směsi zamícháme na kousky pokrájené kuřecí maso a necháme do druhého dne odležet. Na oleji smažíme malé placičky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Kuřecí řízky zapečené se šlehačkou
Suroviny:
- 4 kuřecí nebo vepřové řízky
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- grilovací koření
- 1 šlehačka
Postup: maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Obalené řízky dáme do pekáčku, posypeme grilovacím kořením, zalijeme šlehačkou a dáme zapéct do trouby. Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů. Řízky neotáčíme, šlehačka se vstřebá a řízky mají kůrčičku. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.