Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Kuřecí řízek s česnekovým bokem

22. 4. 2007

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsní řízky              Obrazek
  • 10 dkg česnekového boku
  • sůl, pepř
  • 2 stroužky česneku
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • citron

Postup:  řízky lehce, přes mikrotenový sáček, naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý rozklepaný řízek poklademe 2 plátky česnekového boku a paličkou přiklepneme plátek česnekového boku k řízku. Pokud nedrží u sebe, můžeme použít párátko. Řízky obalujeme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a solí a ve strouhance. Usmažíme, ozdobíme citronem a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.