Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Kuře s nádivkou

18. 3. 2007

Kuře s jarní nádivkou

Suroviny:

  • 1 kuře
  • kuřecí játra
  • 2 vejce
  • 3 rohlíky
  • 1 lžíce másla
  • mléko
  • sůl
  • muškátový květ
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 lžíce spařených rozsekaných kopřiv
  • olej do pekáče

Postup:  žemle rozmočíme v mléce, vymačkáme a utřeme s kořením, natěmi, solí, máslem, žloutky a rozsekanými játry. Vmícháme tuhý sníh z bílků. Kuře naplníme nádivkou a zašijeme. Pečeme za občasného podlévání do zlatova.

Kuřecí stehna plněná chlebovou nádivkou

Suroviny:

  • 4 vykoštěná kuřecí stehna s kůží
  • lžíce koňaku
  • 1 dl vína na podlití
  • 4 dkg másla
  • olivový olej na opečení
  • sůl, pepř

Nádivka:

  • 4 plátky chleba Moskva
  • svazek libečku
  • lžíce koňaku
  • 1/2 dl bílého vína
  • 4 dkg másla
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Postup: vykoštěná stehna položíme kůží na prkénko, rozklepeme, pokapeme koňakem, osolíme, opepříme a necháme 1 hodinu odležet. Chleba nakrájíme na malé kostky, přidáme nakrájený libeček, změklé máslo, bílé víno a koňak, ochutíme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Necháme 1 hodinu odležet.

Odleželá stehna plníme nádivkou, zabalíme do závitků a upevníme párátky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s olivovým olejem. Přendáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme plátky másla a pečeme asi půl hodiny. Podáváme s bramborovou kaší s křupavými krutony - viz. vaříme z brambor.