Vuřty na pivu
Suroviny:
- 1 kg vuřtů
- 4 velké cibule
- 1/2 l černého piva
- kečup
- plnotučná hořčice
- sůl, pepř
- 1 feferonka
Postup: cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Vuřty oloupeme, po délce nakrojíme, trochu rozevřeme, potřeme hořčicí, opepříme a vložíme plátky cibule a kousek feferonky. Na upevnění použijeme párátko. Naplněné vuřty dáme do pekáče, podlijeme pivem, zasypeme zbytkem cibule, zalijeme kečupem a osolíme. Pečeme asi 3/4 hodiny. Podáváme s chlebem.
Opilé špekáčky
Suroviny:
- 1/2 kg špekáčků nebo slovenského salámu
- 2 cibule
- 2 zelené papriky
- 2 větší rajčata
- 5 lžic oleje
- 4 stroužky česneku
- 2,5 dl kečupu
- 2 dl piva
Postup: špekáčky nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na půl. Do pekáčku dáme olej, vložíme nakrájené špekáčky, poklademe na drobno nakrájenými paprikami, rajčaty, cibulí a česnekem. Přelijeme kečupem a pivem a pečeme 40 minut při 200 stupních. Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
Špekáčky v kabátku
Suroviny:
- 8 špekáčků
- 10 dkg tvrdého sýra
- pálivou papriku
- cibuli
- 8 plátků slaniny
- grilovací koření
- olej na potření
Postup: oloupané špekáčky podélně rozkrojíme, mezi půlky vložíme plátek sýra obalený v paprice a kolečko cibule, přitiskneme, obtočíme plátky slaniny a po obou stranách spíchneme párátkem. Potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a grilujeme po každé straně asi 3 minuty.