Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Vuřty na pivu

6. 10. 2007

Suroviny:

  • 1 kg vuřtů Obrazek
  • 4 velké cibule
  • 1/2 l černého  piva
  • kečup
  • plnotučná hořčice
  • sůl, pepř
  • 1 feferonka

Postup:  cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Vuřty oloupeme, po délce nakrojíme, trochu rozevřeme, potřeme hořčicí, opepříme a vložíme plátky cibule a kousek feferonky. Na upevnění použijeme párátko. Naplněné vuřty dáme do pekáče, podlijeme pivem, zasypeme zbytkem cibule, zalijeme kečupem a osolíme. Pečeme asi 3/4 hodiny. Podáváme s chlebem.  

Opilé špekáčky

Suroviny:

  • 1/2 kg špekáčků nebo slovenského salámu
  • 2 cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 větší rajčata
  • 5 lžic oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2,5 dl kečupu
  • 2 dl piva

Postup: špekáčky nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na půl. Do pekáčku dáme olej, vložíme nakrájené špekáčky, poklademe na drobno nakrájenými paprikami, rajčaty, cibulí a česnekem. Přelijeme kečupem a pivem a pečeme 40 minut při 200 stupních. Podáváme s chlebem nebo s bramborem.

Špekáčky v kabátku

Suroviny:

  • 8 špekáčků
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • pálivou papriku
  • cibuli
  • 8 plátků slaniny
  • grilovací koření
  • olej na potření

Postup: oloupané špekáčky podélně rozkrojíme, mezi půlky vložíme plátek sýra obalený v paprice a kolečko cibule, přitiskneme, obtočíme plátky slaniny a po obou stranách spíchneme párátkem. Potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a grilujeme po každé straně asi 3 minuty.