Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Kuřecí tlačenka

4. 6. 2007

Suroviny:

  • 1/4 kg kuřecího masa
  • sterilovaná zelenina Moravanka
  • 2 vařená vejce
  • 10 černých oliv
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce bílého vína
  • ocet
  • želatina na vaječnou tlačenku
  • forma na srnčí hřbet

Postup:  základ kuřecí tlačenky tvoří vařené nebo pečené kuřecí maso bez kůže a zelenina. Obojího by mělo být zhruba stejné množství. Želatinu rozpustíme dle návodu, maso nakrájíme na hrubo, zeleninu a bílky též pokrájíme, žloutky dáme do směsi až naposled. Vše promícháme  a vložíme do mikrotenem vyložené formy a necháme ztuhnout. Pak krájíme na plátky a podáváme s pečivem.