Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Francouzský salát s vejci

8. 4. 2007

Suroviny:

  • 4 vejce uvařená na tvrdo
  • 15 dkg mrkve
  • 15 dkg hrášku z konzervy
  • 2 brambory
  • 2 kyselá jablka
  • sůl
  • šťávu z 1/2 citronu
  • 4 lžíce majonézy
  • bílý mletý pepř
  • 3 lžíce kysané smetany
  • 2 lžíce bílého vinného octa

Postup:  mrkev nakrájíme na 1/2 cm kostičky, uvaříme a propláchneme studenou vodou. Brambory rozkrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě a propláchneme. Oloupaná jablka nakrájíme na 1/2 cm kostičky a pokapeme citronem. Majonézu smícháme se smetanou, octem, solí, pepřem a přidáme hrášek, mrkev, brambory, jablka, promícháme a dáme vychladit do ledničky. Ozdobíme čtvrtkami vajec a podáváme s pečivem.