Francouzský salát s vejci
8. 4. 2007
Suroviny:
- 4 vejce uvařená na tvrdo
- 15 dkg mrkve
- 15 dkg hrášku z konzervy
- 2 brambory
- 2 kyselá jablka
- sůl
- šťávu z 1/2 citronu
- 4 lžíce majonézy
- bílý mletý pepř
- 3 lžíce kysané smetany
- 2 lžíce bílého vinného octa
Postup: mrkev nakrájíme na 1/2 cm kostičky, uvaříme a propláchneme studenou vodou. Brambory rozkrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě a propláchneme. Oloupaná jablka nakrájíme na 1/2 cm kostičky a pokapeme citronem. Majonézu smícháme se smetanou, octem, solí, pepřem a přidáme hrášek, mrkev, brambory, jablka, promícháme a dáme vychladit do ledničky. Ozdobíme čtvrtkami vajec a podáváme s pečivem.