Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Žemlovka s jablky

26. 4. 2007

Suroviny:

  • 1 a půl veky nebo rohlíky
  • 3 vejce
  • 1/2 l mléka
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kg jablek
  • 2 hrsti rozinek
  • 2 hrsti sekaných ořechů
  • 50 ml rumu
  • mletá skořice a skořicový cukr
  • 15 dkg másla
  • kysaná smetana
  • máta nebo meduňka na ozdobu

Postup:  formu nebo pekáček vymažeme máslem. Mléko rozšleháme s vejci, polovinou moučkového cukru a vanilkovým cukrem. Veku nakrájíme na plátky, namáčíme v mléce s vejci a klademe do formy, těsně vedle sebe. Na veku dáme tenké plátky jablek, které předem smícháme s polovinou cukru, skořicí, skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Pokapeme rumem. Přikryjeme druhou polovinou namočené veky. Na veku dáme plátky másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Na talíři lehce pocukrujeme, ozdobíme kysanou smetanou a lístky máty nebo meduňky.